Europa is just a continent, Petrila is a world!

Vă prezint câteva imagini, cu un puternic impact emoțional, surprinse în vizita mea prin acest superb orășel, care se dorește a fi uitat și ruinat… ca multe alte așezări.

Deși zona este superbă, am simțit foarte multe stări petrecând câteva zile acolo: de frustrare, de supărare, de neliniște și încă mi-e greu să mă pot exterioriza în cuvinte, într-un mod decent, fără să introduc expresii triviale la adresa „celor de sus”. Pentru moment, am „ciordit” de la alții, o mică descriere, scurtă și la obiect. În caz că vă întrebați de ce sunt pereții din Petrila măzgăliți, cuvintele de mai jos vă vor lămuri.

În Petrila, un oraș minier din Transilvania, un fost miner devenit artist și activist folosește orașul ca pe o pânză de pictură și în același timp ca pe un câmp de bătălie, exprimându-și nemulțumirea față de autoritățile locale care au hotărât să demoleze clădirile istorice ale minei.


Descrierea filmului documentar „Planeta Petrila”, o producție senzațională, care a luat mai multe premii de renume internațional.

Fotografii realizate pe 26 iulie 2020!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: