Foto+Video | Vârful Istrița

Dealurile Istriței (749 m altitudinea maximă în vârful Istrița) – cunoscute și sub numele de Culmea Istrița-Dealu Mare-Ceptura, reprezintă un anticlinoriu alungit în direcția generală est-vest din unitatea de orogen situată pe flancul exterior al Carpaților Orientali. Acesta include Culmea Istrița, Dealu Mare, Dealul Ciortea și Dealurile Cepturei. Dealurile se află în Subcarpații de Curbură, în grupa sudică externă a Subcarpaților Buzăului.

Vârful Istrița este accesibil dinspre Pietroasele, pe drumul DC 147 prin Pietroasa Mică. Sunt aproximativ 6,5 km din centrul comunei, adică aproximativ două orede mers pe jos sau jumătate de oră cu mașina. Se poate ajunge și dinspre Breaza, sau dinspre Bădeni, până în vârf, fiind aproape trei km, pe o carare.
Nu mi amintesc sa fie un indicator sau ceva de genul prin zona să vă îndrume, dar cea mai simplă variantă sunt localnicii, cu ajutorul cărora o să gasiți drumul, negreșit.

Datorită înălțimii de 749m ,Vârful Istrița găzduiește un adevărat parc de antene și relee radio, TV și GSM.De aici se poate vedea, pe vreme senină, până în munţii Bucegi. Ajuns pe culme, te simţi stăpânul planetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: