Foto+Video | Drumeție în Țara Luanei. Misterele din Poiana Cozanei

Poiana Cozanei se află mai sus de satul Nucu, pe firul apei, după îngrămădirea de stânci ce par să închidă valea. Drumul până in poiană este unul destul de greu, cu pietre si denivelări, dar te poţi folosi de un autoturism mai înalt până într-un punct în care strada este tăiată de un mic pârâu, iar acolo se află un loc unde poţi lăsa maşina. De aici mai este aproximativ 1 kilometru, iar peisajul absolut superb te va face să crezi că legendele despre zonă ar fi cu totul reale (vom povesti mai jos).

Poiana Cozanei este undeva pe partea dreaptă, iar datorită superbităţii sale sigur nu o veţi rata. Noi am fost in weekend şi am plătit o taxă de 10 lei pentru vizitarea vestigiilor din zonă.

  • Pentru autoturisme TAXA este ceva mai mare, undeva la 200 sau 300 de lei (nu imi mai aduc aminte exact). Din punctul meu de vedere nu se merită sa plătiți acești bani. De la locul de taxare până la primul obiectiv turistic nu este o distanță prea mare, așa că puteți lăsa mașina în parcare și să porniți la explorat.

Poiana Cozanei este locul de plecare pentru toate traseele. Dacă nu ar fi câteva panouri nu ai putea ghici ce se ascunde dincolo de vegetația deasă şi de stâncile falnice.

Din cele mai vechi timpuri,în zona poianei ,se spune că s-au întamplat multe fenomene paranormale şi datorită acestui lucru a fost inclusă in geografia sacră a lumii.

În zona centrală există un pinten stâncos care practic împarte poiana în două. Acestă bucată de munte, pe lângă vegetaţie, mai adăpostește o locuință rupestră veche de multe secole şi anume Chilia lui Dionisie Torcătorul (detalii în următoarea postare).

Despre această zonă se zvonesc multe lucruri. S-au facut multe emisiuni si reportaje despre faptul că se petrec fenomene ciudate, corpul se dematerializează, călătorind în spații atemporale sau primește informații telepatice de la entități necunoscute, iar subsolurile sunt întotdeauna bogate în zăcăminte de mare interes.

Zvonuri sunt multe despre fenomenele paranormale de aici, iar noi sincer nu am trecut prin nici o stare ieşită din comun. Cât la sută este adevăr, nu vă pot spune, dar vă pot garanta că peisajele si locurile pe care le ve-ţi vizita vă vor face sa nu regretaţi alegerea de a veni în superba şi misterioasa zonă.

One thought on “Foto+Video | Drumeție în Țara Luanei. Misterele din Poiana Cozanei

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: