O drumeție relaxantă. Stânca lu’ Monu și Lacul Verde

Localizare: Sărata Monteoru, jud. Buzău

  • Traseul 1 – Triunghi Roşu:  Albia râului Sărata – “La Păducel” – Casa de Apă – Stânca lui Monu – Lacul Verde (1 oră şi 45 min).

Traseul nu este greu, urcuşul nu este abrupt, dar pe unele loculuri pădurea este brăzdată de cărări adânci făcute de utilaje sau mașini.  Triunghiul de mai sus se vede bine și vă ghidează cum trebuie, până ajungeti pe un platou stâncos, unde va fi mai greu de urmărit marcajul, însă îl veţi putea găsi pe pietre. Dacă nici pe pietre nu se mai zărește, urmăriți stâlpii de telegraf și vă duceți în dreapta, în direcția lor și o să dați de o potecă pe care o urmați până la Stânca lui Monu și Lacul Verde, care sunt foarte apropiate.

Casa de apă – marcaj și punct de reper

La ieșirea din pădure vă uitați în dreapta și veți vedea Penteleul (1772 m). Acum 2 zile încă se mai vedea zăpada. Dacă prindeți vreme bună, veți avea parte de niște panorame superbe. Uneori, când nu sunt utilaje sau mașini de teren prin zonă, mai puteți vedea pe traseu și căprioare, care încă pasc liniștite și se mai cred în lumea lor. Trilul păsărelelor din pădure este minunat și, ținând cont că Monteoru este aproape de municipiul Buzău, câteva ore de drumeție relaxantă nu ar strica.

Așa că, haideți în natură! Aici e relaxare totală și sănătate!

Mănăstirea Ciolanu, cea mai veche așezare monahală din Buzău

4 thoughts on “O drumeție relaxantă. Stânca lu’ Monu și Lacul Verde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: