Foto+Video | Drumeție în Țara Luanei. Vârful Țurțudui, piramidă megalitică sau doar o simplă legendă?

Legendele spun că Vf. Țurțudui este o piramidă megalitică, realizată de uriașii care au trait aici cu mult timp în urmă. Se spune ca aceasta piramidă are o vechime de 24000 de ani si ascunde comori antice. Înălțimea vârfului este de aprox. 1000 m ( 1024 m), diferența de nivel față de bază fiind de aprox 300 m (ceea ce înseamnă că înălțimea piramidei Țurțudui este de aprox 300 m, adică de două ori mai mare decât cea a marii piramide a lui lui Keops din Egipt – care are 147 m).

Mulți spun că în varful piramidei a fost candva un obelisc care ar fi fost un portal catre un alt univers. Obeliscul a fost distrus fie de fortele naturii, fie a fost dinamitat de comuniști, din cauza dispariției a doi agenți printr-un portal dimensional, deschis prin proceduri neconvenționale pe altarul care se mai găsea în acea vreme pe vârful piramidei.

Cum cobori de la Crucea Spătarului spre Vârful Țurțudui, chiar în mijlocul pădurii, o să observi trunchiurile de arbori, culcați la pământ de mâna omului.

Acest fapt lasă locul diferitelor interpretări: unii susțin că arborii ar fi fost retezați dinadins pentru împiedicarea accesului, iar alții spun că ar fi rezultatul unei proceduri silvice de eliminare a arborilor necorespunzatori (ceea ce mi-e greu să cred).

Blocurile de piatră perfect aranjate, pe o anumită traiectorie și cu aceeasi înclinatie, au între ele un strat de lut cu rol de adeziv. Acest lut are rolul de a creea permeabilitate și de a respinge apa, dar și de elasticitate seismică.

Una dintre zecile de legende care circulă în jurul misteriosului vârf de munte, spune că doi localnici, aflați undeva în zona Țurțuduiului, au observat un lanț neobișnuit. Unul dintre ei, mai curajos, a încercat să vadă ce este cu misterioasa apariție, însă în momentul cand l-a atins el a și dispărut. Imediat autoritățile și serviciile secrete s-au mobilizat și au încercat să ascundă accesul folosind dinamita dar și culcarea arborilor la pământ.

Nu exista studii care să ofere informații oficiale despre originea Vârfului Țurțudui sau să confirme măcar o legendă, însă noi, vă putem garanta urmatoarele:

  • este un vârf/munte piramidal imens;
  • vârful prezintă straturi de stânci perfect aliniate pe o anumita direcție și cu o anumită înclinație ce face plauzibilă teoria originii lui, cum că ar fi fost construit;
  • am trăit câteva momente mai ieșite din comun, am discutat cu mai multe persoane și tind să cred că acolo chiar un loc important, încărcat energetic;
  • merită oricând să te duci să vizitezi locul, chiar dacă traseul este un pic anevoios, iar marcajele lasă de dorit. Panorama oferită și satisfacția atingerii vârfului, alături de clipele de liniște petrecute acolo, te fac să simți că traiesti.
  • Fotografiile au fost realizate dealungul a mai multor vizite, începând cu luna mai, anul 2019.

Mai multe detalii despre misterele care se învârt în jurul Vf. Țurțudui, puteți afla de AICI!!!

One thought on “Foto+Video | Drumeție în Țara Luanei. Vârful Țurțudui, piramidă megalitică sau doar o simplă legendă?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: