FOTO | Cascada “La Șipot”, Chiojdu

Localizare

Cascada se află pe teritoriul comunei Chiojdu, la limita cu județul Prahova, la aproximativ 80 de km de Buzău, în incinta unității de cazare “La Cascadă – Domeniul Gîrbea”. Indicatoarele “spre Cascadă”, “Domeniul Gîrbea”, vă vor ajuta să ajungeți foarte ușor la destinație.

Cascada “La Șipot” este o cădere de apă de aproximativ cinci-șase metri înălțime, amplasată la poalele Munților Siriului, într-un areal absolut superb. Considerată de localnici o zonă tainică, de câțiva ani, cascada este vizitată de foarte mulți turiști, fascinați de frumusețea ei, dar și de unitatea de cazare din imediata apropiere.

Aici te poți relaxa, te poți bucura de natură și poți pleca în drumeții, chiar spre ”Lacul Vulturilor”– lac periglaciar aflat în Munții Siriului, la o altitudine de 1.420 m.

Localnicii povestesc că aici se întâlneau când erau copii, se scăldau și se bucurau de minunăția oferită de natură. Tot aici, spune și un turist că vine să se purifice și să se regenereze și asta ar trebui să facem și noi. În principiu, indiferent din ce unghi privești, această zonă nu îți poate oferi decât beneficii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: