Cascada Jghiabu

Cascada Jghiabu am descoperit-o din întâmplare, în apropiere de unul dintre drumurile care duce la Mănăstirea Găvanu. La altitudinea de peste 750 de m, între satele Cireșu și Jgheab, această cădere de apă, care pare desprinsă dintr-un basm, este destul de bine ascunsă în pădure și poate fi abordată doar de jos în sus.

Zona este destul de sălbatică, un teritoriu al ursuleților, care practic îi dă un farmec aparte, în contextul în care turiștii nu prea au avut acces. Din nefericire, chiar dacă abia o găsești, tăietorii de lemne și au făcut loc, iar la câteva sute de metri au început să fie aruncate gunoaie, iar drumurile nenorocite de TAF-uri.

În ziua în care am fost, în apropiere de cascadă, firul părăului nu se mai vedea și își croia drum pe sub stratul gros de frunze, în care m-am afundat până la brâu.

Din lipsă de informații oficiale, nu vă pot spune cu exactitate numele pârâului care formează această superbă cădere de apă. Mai multe surse din mediul online spun că s-ar numi Jhiab, în timp ce câțiva localnici au precizat că este râul Găvanu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: