Conacul Fințescu, Năeni

Pe drumul care duce spre comuna buzoiană Năeni, printre dealurile îmbracate în verdeață și podgorii bogate, se ridică Conacul Fințescu, o bijuterie arhitecturală, cu un aspect deosebit.

Conacul a fost ridicat în anul 1920 de catre un arhitect de origine italiană și a fost reşedinţa lui Ion N. Finţescu, deputat, decan al Facultății de  Drept din București și ministru al Economiei într-unul din Guvernele Antonescu.

Clădirea, devenită sediul CAP-ului din comuna Năeni în perioada comunistă, a fost abandonată de prin anii ’90, apoi a fost revendicată și redobândită de proprietarii de drept.

Proprietatea, întinsă pe un hectar, a fost vândută unui producător de vinuri

În anul 2014, ruinele vechiului Conac Fințescu, au fost vândute cu suma de 90.000 de euro, unui producător de vinuri premium din zona Dealul Mare. Președintele firmei declara investiții și transformări, dar până în momentul actual nu se produc mișcări.

,,Inca de cand s-a inceput investitia in Vitis Metamorfosis, ne-am dorit sa gasim o modalitate prin care sa contribuim la cresterea turismului viti-vinicol in zona. Mai mult, ne bucuram ca am reuşit sa achizitionam aceasta proprietate, pentru ca se afla in mijlocul viilor nostre, iar zona are un mare potential enoturistic. Ne dorim sa transformam conacul astfel incat sa ofere cazare si servicii turistice specifice industriei vinului, la standarde internationale. Planurile noastre includ si amplasarea unui mic magazin de desfacere pentru vinurile noastre, in interiorul conacului”, a declarat Giancorrado Ulrich, presedintele Vitis Metamorfosis, pentru restograf.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: